FEI paspoort

Wanneer je met je paard deel wilt nemen aan een internationale FEI-wedstrijd dient je paard te beschikken over een FEI paspoort (hierop zijn enkele uitzonderingen wanneer de FEI wedstrijd plaats vindt in het land van vast verblijf van uw paard). Bij de eerste afgifte ontvang je een FEI-recognition card; het bestaande nationale Paardenpaspoort van je paard of de pony uitgegeven door de KNHS, één van de erkende stamboeken of een buitenlandse organisatie wordt dan voorzien van een FEI- omslag met een aantal voor FEI-wedstrijden bedoelde pagina’s. Een FEI paspoort is 4 jaar geldig, net voor het verlopen van het paspoort dient een verlenging te worden aangevraagd.

In het FEI paspoort moeten de kenmerken (waaronder aftekeningen, haarwervels/kruinen en zwilwratten) van het paard/de pony worden ingetekend op de wijze die de FEI voorschrijft op de hiervoor bestemde pagina’s. Het intekenen van de kenmerken in het paspoort mag alleen door een FEI-paspoortdierenarts worden gedaan. Liesbeth de Kroon en Petra Trommelen- de Jong staan beiden op de lijst van FEI-paspoortdierenartsen en zijn dus bevoegd zo’n paspoort in te tekenen.

Op de extra pagina’s van een FEI-paspoort wordt iedere wedstrijd geregistreerd waaraan met het paard of de pony wordt deelgenomen.

Voor meer informatie over FEI paspoorten verwijzen wij u naar de website van de KNHS.

Paardenpraktijk de Kroon
  • Postadres

   Steenweg 82
   4781 AR Moerdijk

   06 20 36 08 87
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Social Media

   Volg ons op Facebook:

  • Image 01
  • Image 01
  • Veulen
  • Image 01