Keuringen (aankoop, verkoop, verzekering)

Bij paardenpraktijk de Kroon kunt u ook terecht voor deskundige en klinische keuringen, zowel voor aan- en verkoop als voor de verzekering.

Tijdens een klinische keuring voor de aan- of verkoop wordt gekeken naar de algemene gezondheid van het paard. Er wordt onder andere gekeken naar de algemene indruk van het paard, de ogen/mond, circulatie - en respiratie apparaat van het paard en natuurlijk naar het beenwerk. Vervolgens wordt de beweging bekeken op de rechte lijn, op de harde volte en op de zachte volte. Ook zullen we de buigproeven uitvoeren bij het paard.

Na de keuring worden alle bevindingen vastgelegd op het onderzoeksrapport en deze worden besproken met de “opdrachtgever” van de keuring. Tegenwoordig is er geen sprake meer van goedkeuren of afkeuren door een dierenarts: de opdrachtgever overweegt en beslist zelf of hij/zij tot aankoop overgaat. De keurend dierenarts kan hierbij helpen door het geven van informatie en advies.

Ook keuringen voor de verzekering worden door ons uitgevoerd. Vraagt u hiervoor altijd de verzekeraar naar zijn eisen en verwachtingen.

Paardenpraktijk de Kroon
  • Postadres

   Steenweg 82
   4781 AR Moerdijk

   06 20 36 08 87
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Social Media

   Volg ons op Facebook: