Mestonderzoek

De afgelopen jaren is er heel wat veranderd op het gebied van wormen en ontwormingsmiddelen. De wormkuren zijn niet meer in de vrije handel te verkrijgen, oa omdat is gebleken dat 80% van de paarden onnodig ontwormd wordt. Dit werkt resistentie-opbouw van de wormen tegen de gebruikelijke wormkuren in de hand. Het grote gevaar hiervan is, dat er in de toekomst mogelijk geen werkzame bestanddelen meer zijn die effectief zijn voor de ontworming van paarden.

Daarom is het verstandig ieder paard individueel te benaderen en mestonderzoek bij uw paard te laten uitvoeren en afhankelijk van deze uitslag wel of niet te ontwormen. Welke ontwormingsmiddel er dan gebruikt zou moeten worden is oa afhankelijk van welke wormeitjes er aangetoond zijn, de leeftijd en huisvesting van uw paard. Wij bieden dan ook in het voorjaar\zomer zogenaamde mestpakketten aan. Voor een vast bedrag voeren wij 3x per jaar een mestonderzoek uit gevolgd door een advies. Ook krijgt u korting op de wormkuren die dan eventueel nodig zijn. Voor meer informatie kunt u ons altijd even bellen!

In het najaar/winter is het doen van mestonderzoek weinig zinvol en adviseren wij te behandelen met Equest pramox of Equimax, omdat deze beiden ook werkzaam zijn tegen lintwormen.

Voor verder informatie zie onze nieuwsbrief: Waarom geen mestonderzoek in najaar/winter?

Nieuwsbrief: Waarom geen mestonderzoek in najaar/winter?

Paardenpraktijk de Kroon
  • Postadres

   Steenweg 82
   4781 AR Moerdijk

   06 20 36 08 87
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Social Media

   Volg ons op Facebook:

  • Veulen
  • Image 01
  • Image 01