Nieuwsbrief maart 2014

%PM, %14 %586 %2014 %14:%mrt

Beste paardeneigenaar,

Zoals u wellicht de afgelopen jaren heeft vernomen, is er wat veranderd op het gebied van wormen en wormenkuren. Deze wormenkuren zijn niet meer in de vrije handel te verkrijgen, oa omdat is gebleken dat 80% van de paarden onnodig ontwormd wordt, wat ook resistentie-opbouw van de wormen tegen de gebruikelijke wormenkuren in de hand werkt. Het grote gevaar hiervan is, dat er in de toekomst mogelijk geen werkzame bestanddelen meer zijn die effectief zijn voor de ontworming van paarden.

Daarom is het verstandig ieder paard individueel te benaderen en mestonderzoek bij uw paard te laten uitvoeren en afhankelijk van deze uitslag wel of niet te ontwormen. Welke wormenkuur er dan gebruikt zou moeten worden is oa afhankelijk van welke wormeitjes er aangetoond zijn, de leeftijd en huisvesting van uw paard.

In het najaar/winter  is het doen van mestonderzoek weinig zinvol en adviseren wij te behandelen met Equest pramox of Equimax, omdat deze beiden ook werkzaam zijn tegen lintwormen. Lintwormeitjes zijn niet altijd aan te tonen in de mest.

In de maanden maart, april en mei hebben wij een actie:

 • Heeft u meer dan 15 paarden waarvan u mestonderzoek wilt laten doen bij ons dan zijn de kosten voor dit mestonderzoek en advies  € 10,-
 • Heeft u tussen de 5 en 15 paarden waarvan u mestonderzoek wilt laten doen, dan zijn de kosten € 12.50
 • Voor minder dan 5 paarden rekenen we € 15,-per mestonderzoek.Prijzen zijn incl BTW.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een jaarpakket. Dit pakket bestaat uit 3x mestonderzoek (maart/april , mei/juni,  augustus/september) , een Equest Pramox of Equimax  in het najaar/winter én u ontvangt  10% korting op de wormenkuren die u bij ons koopt, die nodig zijn na het mestonderzoek. Deze pakketten zijn per paard en kosten € 65,- incl BTW.

Indien u dit pakket  zou willen, kunt u ons hiervoor bellen of mailen. We spreken dan af wanneer de eerste keer mestonderzoek gedaan zou moeten worden, de 2e en 3e keer is afhankelijk van of uw paard wel of niet ontwormd moet worden en waarmee, maar wij houden dit voor u bij en bellen wanneer er weer mest verzameld dient te worden.

Als u over deze brief meer informatie wenst, kunt u ons altijd bellen of mailen.

Lees 2082 keer Laatst aangepast op %PM, %27 %742 %2015 %17:%jan
Paardenpraktijk de Kroon
  • Postadres

   Steenweg 82
   4781 AR Moerdijk

   06 20 36 08 87
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Social Media

   Volg ons op Facebook:

  • Image 01
  • Image 01
  • Image 01