Medische behandeling in het paspoort

%PM, %01 %531 %2009 %13:%juli

Tot 1 juli 2009 was het mogelijk om het paardenpaspoort aan te vullen met een los ‘ inlegvel medische behandeling ‘. Dat kon worden aangevraagd bij de paspoortuitgevende instantie. De meeste paspoorten afgegeven na 2000 hadden al zo’n inlegvel.

Na 1 juli 2009 is het niet meer mogelijk een los inlegvel aan te vragen, maar zal een nieuw, vervangend paspoort aangevraagd moeten worden. Een nieuwe Europese verordening bepaalt dat ieder paspoort voor 1 januari 2010 pagina’s voor de medische behandeling moet hebben in alle Europese lidstaten. Na deze datum zal er actief gecontroleerd worden op wedstrijden. Indien de pagina’s ontbreken of het losse inlegvel niet getoond kan worden, volgt uitsluiting (bron:KNHS).

De bedoeling van dit inlegvel is dat de eigenaar van het paard hierop aangeeft of het paard wel of niet bestemd is voor de slacht. Het heeft dus alles te maken met de voedselveiligheid.

Indien het paard niet bestemd is voor de slacht, hoeven er geen medicijnen geregistreerd te worden (wel uiteraard de inentingen). Indien het paard wél bestemd is voor de slacht, dient de dierenarts bepaalde medicijnen te registreren op de daarvoor bestemde pagina’s. Indien er niets aangegeven wordt, is het paard automatisch bestemd voor de slacht en moeten de medicijnen dus geregistreerd worden.

Lees 1812 keer Laatst aangepast op %PM, %27 %744 %2015 %17:%jan
Paardenpraktijk de Kroon
    • Postadres

      Steenweg 82
      4781 AR Moerdijk

      06 20 36 08 87
      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      Social Media

      Volg ons op Facebook:

    • Image 01
    • Image 01
    • Image 01
    • Veulen